STG Schoorl

klokkerscursus

klokkerscursus
Dennis van Dok

Klokkerscursus

De STG Schoorl organiseert in schaatsseizoen 2011-2012 voor het eerst een cursusavond voor het leren klokken, oftewel de handmatige tijdwaarneming bij schaatswedstrijden. Deze cursusavond is een goede introductie voor de officiële KNSB cursus voor basis jurylid, maar het is vooral bedoeld voor iedereen die wel eens wil kennis maken met wat er 'achter de schermen' gebeurt bij een schaatswedstrijd. We maken er een gezellige avond van en de deelnemers krijgen een leuk aandenken.

De avond zal 'op locatie' worden gehouden, dat wil zeggen in de jurykamer van ijsbaan de Meent, onder leiding van internationaal scheidsrechter Joost Bergsma.

Het is voor de STG Schoorl heel belangrijk om een brede groep klokkers in stand te houden om een beroep op te kunnen doen, want hoe meer mensen des te minder het steeds dezelfde zijn die ingezet moeten worden.

De sportraad van de gemeente Bergen heeft de STG Schoorl een subsidie toegekend voor het plan om deze avond te organiseren. De Grootouders Graag Gezien subsidie is voor verenigingen om (groot)ouders van sportende kinderen te betrekken bij de vrijwilligersactiviteiten rondom de sport van hun (klein)kinderen. Wij geloven dat een plekje in jurykamer bij uitstek geschikt is voor grootouders: het is er lekker warm en je hebt het beste uitzicht op de vorderingen van je nazaten. Het klokken is niet moeilijk: iedereen kan het leren. We roepen daarom alle pupillen en junioren op om hun ouders en grootouders warm te maken voor het bijwonen van deze bijzondere avond.

Om een geschikte avond te prikken, en om te peilen op hoeveel deelname we kunnen rekenen, vragen we u om een paar eenvoudige vragen te beantwoorden. Aan de hand van de resultaten zullen we een definitieve planning maken.

Recente items

30-11-12 23:00 Marieke Stoop Eindstand clubkampioenschap

Na de uitreiking van de prijzen, mag dan eindelijk de eindstand van het clubkampioenschap openbaar!

29-10-12 21:47 Marieke Stoop Recordwedstrijd Thialf

De naam 'recordwedstrijd' was bij de wedstrijd van gisteren (23 nov) echt van toepassing! Op het knap gedweilde ijs van Thialf, werden er in totaal 19 pr's en 3 clubrecords gereden.

lees verder...

01-10-12 21:24 Marieke Stoop Baanboekje en wedstrijdkalender 2012-2013

Het baanboekje komt binnenkort uit, hier vindt u alvast de digitale versie!

 

Het complete wedstrijdprogramma vindt u hier.

01-10-12 21:09 Marieke Stoop Clubkampioenschappen 2012-2013

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN

De clubkampioenschappen zijn als volgt geregeld: Onderstaande afstanden worden per categorie verreden in een schema, waarvan de data door de wedstrijdsecretaris worden vastgesteld.
lees verder...

01-10-12 21:00 Marieke Stoop Uitslagen seizoen 2012-2013

Hier vindt u komend seizoen alle uitslagen van de gereden wedstrijden.


Clubwedstrijden

Clubwedstrijd zaterdag 13 oktober 2012 - uitslag

Clubwedstrijd zaterdag 27

lees verder...

06-01-12 01:07 Dennis van Dok klokkerscursus

Klokkerscursus

De STG Schoorl organiseert in schaatsseizoen 2011-2012 voor het eerst een cursusavond voor het leren klokken, oftewel de handmatige tijdwaarneming bij schaatswedstrijden.

lees verder...

04-01-11 21:15 Dennis van Dok jury

Voor het organiseren van schaatswedstrijden zijn vrijwilligers nodig; mensen die zich betrokken voelen bij de club en het leuk vinden om dichter bij de wedstrijd betrokken te zijn, kunnen zich aanmelden als jurylid en/of klokker.

lees verder...

23-12-08 13:19 Rob van Andel Clubrecords

 

Clubrecords

STG Schoorl
lees verder...